Kanchanaburi környéke

Úgy egy jó 60-80 km-es körzetben sok-sok érdekes dolog található itt, amiért érdemes kicsit tovább maradni Kanchanaburi környékén. Kezdve ott, hogy sok-sok vízesés, barlang, folyó és tó, van egykét extra túristacélpont is. Mindenre nem jutott időm…meg energiám sem, úgyhogy a maradék másfél nap alatt tettem egy kis motoros körtúrát…nem is olyan kicsit, több mint 300 km-t tettem a kis motorba.

Még első nap benéztem egy útszéli kis barlangba. Mint annyi minden mást, ezt a helyet is helyi szerzetesek menedzselték, most azonban nem voltam meggyőződve arról, hogy ez jót tett ennek a helyre kis cseppkőbarlangnak. Ha nem lenne bennem a tartás, hogy mégiscsak szegénykéim vallásos érzületébe taposok bele nemzetközileg olvasott soraimmal, talán egy ting-tong post-ot is szentelek a témának. A drágáim telepakolták ugyanis mindenféle vallási kellékekkel, méterenként egy tucat buddha-szoborral, füstölőkkel, gyertyákkal, egyéb kacatokkal, módszeresen szorítva kifelé minden nem odaillő cseppkövet meg egyéb haszontalan dolgokat :) …Jah, és ráadásul összekenték a falakat mindenféle nagy piros nyilakkal, ha esetleg eltévednénk a 70 méteres úton :) szóval crazy!! :D

A második eznapi attrakció már sokkal szimpatikusabb volt nekem. Bár nem vagyok az a kifejezetten beteges állatrajongó, azért az tetszik mikor “szabadon” járnak kelnek, úgy, hogy én is szabadon járok-kelek közöttük és közben egyikünk sem sérül meg :)

A kis vaddisznó-csemeték is aranyosak voltak persze, de a kedvenceim a tigrisek voltak…lásd képek :P :P :P

Hogy a természetjárásnak is adjunk, következő nap bevállaltam a híres Erawan vízesést, 65 km a bázisról, a rozoga kis motorommal, azt hittem kirázza belőlem a lelket. Szépnek viszont szép. Hét vízlépcső-csoportból áll ez a “vízesés”, jó sokat kell felelé mászni a hegyen, hogy a hetediket is elérje az ember, és itt most kihagyva a számmisztikai és egyéb vicces utalásokat, megint csak a képeknek adom a főszerepet. (egyébként úgy látszik minden thai hal meg van kergülve, ahol a fürdős képek készültek, a víz tele volt 40-50 centis halakkal, ha egy pillanatra mozdulatlan marad az ember, elkezdenek kóstolgatni :) )

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.