Közlekedés II.

Ma bóklásztunk kicsit a belváros felé, persze óriási dugó, állnak az autók mindenhol, kissé el is távolodtunk a Sukhumvit-tól (ez az a fő sugárút, ami felett a magasvasút is közlekedik). Szóval mikor hazafelé vettük volna az irányt, elég reménytelennek tűnt, hogy egyhamar elkapjuk a BTS-t.

Ám szerencsére Bangkokon keresztül nem csak a Khao Praya folyó folyik, hanem egyéb szűkebb csatornák is behálózzák, amin hajóközlekedés is létezik, szóval rájöttem, hogy van még jármű, amit nem próbáltam ki…

Egyébként lapos, folyami hajók ezek, beléjük fér vagy 100 ember, a kapitány pedig elég ügyesen manőverezett a különböző stégek, betonfalak és szembejövő forgalom közepette. A hajó szinte alig áll meg a kikötőkben is, épphogy kidobnak egy kötelet, az ember ki/be ugrik és már megy is a menet tovább. Az egész út 12 B (~60Ft) volt összevissza, és biztos hogy hamarabb hazaértünk, mintha egyéb módon állunk neki bohóckodni.

Találtam ma egyébként egy egészen kedvemre való boltot, Ivor meglepően jól tűrte, ahogy elvesztem a sok repüléssel kapcsolatos cucc között: volt ott gagyi repülőgéppmodelltől kezdve pilótatáskáig és kapitányi vállsráfig minden ami engem tűzbe hozhat :) Alig lehetett elráncigálni :)


Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.