In memoriam MAH240

Kicsit off-topic téma, de ma volt 31 éve, hogy

1975. szeptember 30-án 60-an (a 10 tagú személyzet és 50 utas) vesztek oda a libanoni partoknál a Malév 240-es járatán (HA-LCI - Tu-154A), melyről a magyar hírlap október 1-én igy számolt be:
A Közlekedési és Postaügyi Minisztérium jelenti, hogy a Malév 240-es, Budapest–bejrúti járata szeptember 30-án, a hajnali órákban, nyolc perccel a bejrúti repülőtérre való leszállás előtt eddig ismeretlen okból a tengerbe zuhant. A gépnek 50 utasa volt, köztük egy magyar. A gépen 10 főnyi személyzet teljesített szolgálatot. Valamennyien életüket vesztették. A szerencsétlenség színhelyén mentőhajók tartózkodnak, és folytatják a kutatást a gép utasai után. A szerencsétlenség kivizsgálására bizottság utazott a helyszínre és a libanoni hatóságok közreműködésével megkezdte a munkáját.”
A baleset oka és körülményi a mai napig tisztázatlanok.

Ennek emlékére a European Express emlékrepülést rendezett, a mellékelt képe(ke)n a szemfülesebbek megtalálnak engem is a szokásos hívójelemmel :)

Galéria


One Response to “In memoriam MAH240”

  1. hollikdodi Says:

    Ez tragédia, de a mai helyzetben az is az, hogy egy derék polgártárunk önző kalandvágyból elhagyja szülőhazáját és nem él szavazati jogával.Tragédia!! :)

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.