Thailand Coup

Hihíí. A Budapest sztori sem semmi, de amig itt bújom a hireket, és várom az otthoni történéseket, itt a városban történt egy katonai puccs!! (megy közben a BBC, hát érdekes, ahogy a két vezető hír a bangkok-i puccs, és a pesti “forradalom”)
Az előzményekhez hozzá tartozik, hogy királyság van, a királyt mindenki szereti, a miniszterelnököt viszont állitólag utálják. A kormányfő, bizonyos Thaksin Shinawatra (lent a képen) még a helyi átlagnál is korruptabb, bár ennek ellenére megválasztották 2001-ben. Mostanában viszont sokaknak a bögyében lehet, mert a régi thai hagyományoknak megfelelően megint a katonák vették kézbe a kezdeményezést.

A helyzet pedig most a következő: a katonaság átvette a hatalmat, a belváros tele van tankokkal, éjszakára kijárási tilalom van érvényben, holnap pedig zárva lesznek az iskolák és a hivatalok. A hadsereg kinevezte az új miniszterelnököt, irányítsuk alatt vannak a televíziók, a teljes hatalom most a katonaságé - ami praktikusan pl. most az jelenti, hogy felfüggesztették az alkotmányt is, ami többek között az emberi jogokat deklarálta.

Holnap mindenesetre elmegyek tankot nézni. Ahogy visszatekintek rövid kis életemen, hiába éltem át egy rendszerváltást, nem is láttam még tankot élőben…akció közben :)

Ha minden jól megy, lesz fénykép is, ha nem, akkor nézzétek meg a Bangkok Hilton című filmet további információért :D (na jó, ez rossz vicc volt ). Bővebben itt.


Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.