Phang Na

Zárófelvonásként irány a tenger! Mivel eddig csak repkedtünk, gondoltam ideje megmutatni Péternek, milyen az ha az ember földközelben próbál közlekedni Thaiföldön. Meséltem már korábban az idióta hűtésről és a 100 decibelles erősséggel suttogott thai tévékabaréról, nos az előbbivel nem lehetett Petin kifogni, masszív északi fajta, az utóbbi azért neki is sok volt.

Mindenesetre jól sikerült demontstrálnom, hogy az 1 óra 10 perces repülőutat 17 óra buszozással is lehet teljesíteni. Hosszas zötykölődés és esetenként 2 óra várakozás után végre megérkeztünk a Phang Na öböl partján fekvő hasonló nevű városkába, amit láthatóan nem nagyon csapott még meg a turizmus szele, semmi fast food, de még bárok sem nagyon, utazási irodákból is csak néhány, az Ács könyvből ismert Mr. Kean viszont láthatóan örült, hogy abban a távoli sosemhallott országban íródott könyvben kizárólag őt ajánlják

Phang Na-t általában…és kizárólag egy “vacak” kis szikla miatt reklámozzák a helyi turizmus képviselői, ez is annak köszönheti hírnevét, hogy annak idején az egyik James Bond film egyes jeleneteit itt forgatták. Erre simán fel lehet húzni egy fél napos kirándulást, vannak szép mészkőbarlangok a környéken, és érdemes benézni a cölöpökön álló muszlim halászfaluba is.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.