Bezár a bazár :(

Most tudtam meg, be fog zárni és elbontják a Suan Lum Night Bazar nevű piacot.

Nagy kedvencem a hely, az egyik leghangulatosabb piac Bangkokban. Közel van, jó a közlekedés (metro), és egyébként is fun! Persze nyilvánvalóan racionálisabb felhúzni erre az értékes telekre egy százezredik plázát, nehogy már megmaradjon egy jellegzetessége a városnak! cő!

Szeretek ide járni. A bejáratnál jobbra egy nagy óriáskerék forog, balra pedig eszem-iszom placc van, kétoldalt étel/ital bódékkal, középen székek, asztalok, szemben pedig egy színpad, ahol fiatal “tehetségek” vernyákolnak aktuális slágereket, ting-tong háttértáncosokkal megdobva a szórakoztatást (szó szerint) :)

Maga a bazár négy negyedre van osztva két egymást keresztező úttal, és szinte minden kapható itt, amit érdemes Bangkokban megvenni. Az átlagnál valamivel drágább, de itt is lehet simán alkudni, és a hangulat egyébként is kárpótol.

Furcsa lesz, ha most ez is eltűnik (március végéig kaptak haladékot az árusok, aki idén nem jön Bangkokban, az már nem láthatja). Már-már nosztalgikusan gondolok rá vissza, pedig még ott van. Mindenesetre nekem hiányozni fog…

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.