Archive for September, 2006

In memoriam MAH240

Saturday, September 30th, 2006

Kicsit off-topic téma, de ma volt 31 éve, hogy

1975. szeptember 30-án 60-an (a 10 tagú személyzet és 50 utas) vesztek oda a libanoni partoknál a Malév 240-es járatán (HA-LCI - Tu-154A), melyről a magyar hírlap október 1-én igy számolt be:
A Közlekedési és Postaügyi Minisztérium jelenti, hogy a Malév 240-es, Budapest–bejrúti járata szeptember 30-án, a hajnali órákban, nyolc perccel a bejrúti repülőtérre való leszállás előtt eddig ismeretlen okból a tengerbe zuhant. A gépnek 50 utasa volt, köztük egy magyar. A gépen 10 főnyi személyzet teljesített szolgálatot. Valamennyien életüket vesztették. A szerencsétlenség színhelyén mentőhajók tartózkodnak, és folytatják a kutatást a gép utasai után. A szerencsétlenség kivizsgálására bizottság utazott a helyszínre és a libanoni hatóságok közreműködésével megkezdte a munkáját.”
A baleset oka és körülményi a mai napig tisztázatlanok.

Ennek emlékére a European Express emlékrepülést rendezett, a mellékelt képe(ke)n a szemfülesebbek megtalálnak engem is a szokásos hívójelemmel :)

Galéria


Thanon Khao San

Saturday, September 30th, 2006

azaz Khao San utca…ez amolyan túristák főutcája, hivhatjuk bazár sornak is, vagy Váci utcának. Az utca két oldalán boltok (öltönyös, ezüstös, utazási iroda, bár, CD bolt, és ezek váltakozása). Magán az utcán pedig igazolványhamisítók, hússütők, egyéb kacatokat árulók, plusz csomó ügynök “ping-pong-show”-ra (ezt most hadd ne magyarázzam el ;) ), meg taxira, meg tuk-tuk-ra…

egyébként ami legjobban tetszik, az az a marketing módszer, ami a titkot ismerőket ingyen elsegíti erre a helyre…ha az utolsó BTS (magasvasút) állomásnál a tuk-tukossal megbeszéled, hogy vigyen el egy Fashion Shop-ba, azért ő kap 10 liter benzin jutalékot, nézelődsz 10 percet, alkudozol egy öltönyre, majd kissé megsértődve eljössz, hogy nem adja fele annyiért mint amennyiért egyébként is olcsó volna :)

Kicsit kellemetlen, ha már sokadszor mész ugyanabba az üzletbe :) ma is így történt, a boltvezető szokatlan szókimondással kérdezett rá, hogy mi most csak azért jöttünk, hogy ingyen utazzunk, igaz? :)


Special Thanks

Friday, September 29th, 2006

Kónyi Zoli, a K8 Bt. ügyvezető igazgatója szabadidejét, fáradtságot, családját és önmagát nem kímélve végre létrehozta a képgaléria funkciót, hogy a hangos tömegek, melyek vizuális kielégülést keresnek blogomon végre megenyhülhessenek, és vágyukban kielégíttetvén boldogan böngésszenek kedvükre…hála neki ezért.

És akkor most nézzük mit tettem volna, ha pl. a puccs idején már ide tudom szúrni a képgalériához vezető linket…

Pl. így!!

Szupi ;)

Eljött a ti időtök :)

Thursday, September 28th, 2006

Ivor október 19-én hazaugrik 10 napra, kitűnő lehetőség ez Nektek, hogy mindenféle kis apróságokkal, meglepetésekkel készüljetek, amiket ki tud nekem hozni :) (Aeromagazin, almáspite, 100dolláros, ilyenek :) ))

Ő még nem tud erről, majd kiderül milyen gyakran olvassa a blogom ;)


Lököttek

Monday, September 25th, 2006

Annyit röhögünk :) mindig van kin…csak mindig el is felejtem…ma például jöttünk haza taxival, ahogy kinyitottam az ajtót, kisüvöltött az a minusz 20 fok ami be volt állitva, ez az idióta taxis pedig hatalmas törülközővel a nyaka körül köhögött a volánnál, majd meg halt úgy fázott, de a légkondi itt valami szent tehén lehet, mert azt nem kapcsolta ki. Egyébként mindenhol úgy hűtenek, hogy csodálkozom, hogy eddig épen megúsztam a sok ki-be mászkálást a hidegből a melegbe…

ma voltam állásinterjún, jól sikerült, jól eldumálgattuk az arccal, 25 évig az USÁban élt, ez azt eredményezte h többé kevésbé meg tudtam érteni mit makog…tényleg jófej volt. Mondta h nem akadály h nem native-speaker vagyok, de mindenesetre mondjam mindenkinak azt, hogy bár Magyarországon születtem, Angliában élek…erre buknak a pici thaiok.

este még beugrottunk egy fénymásoló “szalon”-ba is, amiről kiderült, hogy sok egyéb mellett nyelviskola is, ráadásul épp keresnek tanárt, szóval meghagytam a számom, dumálgattam kicsit a megint csak meglepően jól beszélő nőcivel, lehet, hogy ebből is lesz valami. …Peti most már nem vagyok depressziós ;)

Jó hír, és ezt maga Kónyi Zoli erősítette meg, hogy nemsokára elkészül a program amivel képeket tudok nagyobb mennyiségben mutatni, akkor végig vesszük majd a nyaralást is, megmutatom a helyet ahol lakom, és tematikusan átrágjuk magunk ezen a Thaiföld témán - képekben.


Csendes hétköznapok

Friday, September 22nd, 2006

Mostanában ne vegzáljatok azzal, hogy van e munkám, ez egyre stresszesebbé tesz manapság. Nem mintha nem oldanám meg, meg fogom, csak állandóan mentegetőzni és magyarázkodni…unom kicsit. Amúgy sem tesz jót nekem ez az időszak, mert ugye low cost period-ként nem nagyon járok sehova, hogy ne költsem a pénzt, itthon viszont a netezésen és a filmnézésen kivül nem sok társadalmi kapcsolatot ápolok, szóval ez most a neheze…reméljük már nem sokáig.

Ebbe jött ma egy kis változatosság, Robi hívott, hogy egyik legjobb barátjának (Jum) lesz a szülinapi vacsorája, úgyhogy ma ettem egy jót és megismertem aranyos thai lányokat (Jum és Pia). Meg egy magyart is, Esztert. Nem vették nagyon partizósra a figurát, azt mondták majd holnap este, úgyhogy a vacsora után egy kis borozgatásnál tovább nem haladtunk, de igy is nagyon jól éreztem magam, végre kimozdultam kicsit.

Szóval nagy a motiváció, hogy lassan gatyába rázzam magam, mert akkor lesz rendes napirendem, meg elfoglaltságom, addig is marad a net és visszatérek olyan régi ismerősökhöz, mint a honfoglaló, vagy a planet-poker :)


Nyugodtság van

Wednesday, September 20th, 2006

A mai tanknézegetésünk pár perc híján kudarcba fulladt, a helyzet ugyanis annyira harcias, hogy pont mikor kiértünk a Parlament melletti térre akkor jött egy kisebb “hadosztály”, és jó negyed óra múlva le is léptek, szóval nagy szerencsénk volt, hogy egyáltalán találkoztunk velük.

Egyébként az egésznek egy parádé jellege volt, a katonák barátságosak voltak, sőt meglepően türelmesen viselték a magunkfajta fényképezővel felszerelt kiváncsi farang csürhét, és mosolyogva pózoltak, ahogy csak kértük :)

Hogy a thaiok mit szólnak hozzá? :) Van egy aranyos képem, amin egy néni vizet és rózsát oszt a katonának:

Ami a kellemetlen részét illeti, ma minden mozi zárva volt, be akartunk menni 6 körül enni, de minden étteremből kitessékeltek, hogy éppen zárnak, illetve este 8-tól kijárási tilalom van, valamint tilos az 5 főnél nagyobb csoportosulásokba verődni (bünti: hat hónap börtön, viccen kívül!!!)

Galéria


A forradalom művészete

Wednesday, September 20th, 2006

A forradalmak - úgy látszik - állandó eposzi kelléke a koporsó. Ahogy a hírekben hallottam, Gusányi is kapott egy csinos kis hullazsákot, mintegy finom jelzésként a feléje áradó szeretet és bizalom jegyében, no, a thaiok sem akarnak elmaradni a szimbolikus üzik küldözgetésében, szeretett miniszterelnöküket jelképesen az alábbi koporsóba fektették bele :)


Thailand Coup

Tuesday, September 19th, 2006

Hihíí. A Budapest sztori sem semmi, de amig itt bújom a hireket, és várom az otthoni történéseket, itt a városban történt egy katonai puccs!! (megy közben a BBC, hát érdekes, ahogy a két vezető hír a bangkok-i puccs, és a pesti “forradalom”)
Az előzményekhez hozzá tartozik, hogy királyság van, a királyt mindenki szereti, a miniszterelnököt viszont állitólag utálják. A kormányfő, bizonyos Thaksin Shinawatra (lent a képen) még a helyi átlagnál is korruptabb, bár ennek ellenére megválasztották 2001-ben. Mostanában viszont sokaknak a bögyében lehet, mert a régi thai hagyományoknak megfelelően megint a katonák vették kézbe a kezdeményezést.

A helyzet pedig most a következő: a katonaság átvette a hatalmat, a belváros tele van tankokkal, éjszakára kijárási tilalom van érvényben, holnap pedig zárva lesznek az iskolák és a hivatalok. A hadsereg kinevezte az új miniszterelnököt, irányítsuk alatt vannak a televíziók, a teljes hatalom most a katonaságé - ami praktikusan pl. most az jelenti, hogy felfüggesztették az alkotmányt is, ami többek között az emberi jogokat deklarálta.

Holnap mindenesetre elmegyek tankot nézni. Ahogy visszatekintek rövid kis életemen, hiába éltem át egy rendszerváltást, nem is láttam még tankot élőben…akció közben :)

Ha minden jól megy, lesz fénykép is, ha nem, akkor nézzétek meg a Bangkok Hilton című filmet további információért :D (na jó, ez rossz vicc volt ). Bővebben itt.


Forrongás otthon

Tuesday, September 19th, 2006

Nem mintha ezen az oldalon nagyon politizálni szeretnék, de mikor már a BBC is nyitóhírként hozza a budapesti történéseket, egy magára valamit adó blog sem maradhat el a háttérben.

Mindenesetre keményen zajlanak otthon az események, ide a távolba kicsit nehezen kapni a hireket, de nagyon reméljük, hogy lesz valami Változás 2006 otthon ;)

Ez az én formám egyébként :) A 2002-es hídlezárós tüntetééééésen pl Horvátországban nyaraltam - akkor kaptam utoljára olyan sms-t hogy “Forradalom Pesten” :) - és szépemlékű Medgyessy miniszterelnök úrnak is éppen akkor járt le a termékszavatossága, mikor ugyancsak az Adrián süttettem a hasam…
Na, Hajrá Magyarország!