Archive for the 'Breaking news' Category

Újabb hírek

Monday, January 1st, 2007

A legfrissebb BBC híradás szerint legalább hat helyen robbant kisebb hatótávolságú bomba Bangkok különböző pontjain, köztük néhány elég központi helyen. Két ember meghalt, legalább harmincan megsérültek, köztük két brit, három magyar (!) két szerb és egy amerikai állampolgár is.

Mi szerencsére mindannyian megvagyunk, nem közülünk valóak a sebesült magyarok. Az egyik bomba mindenesetre ott robbant, ahova készültünk a nagy visszaszámlálásra, amit végül a kormány betiltott - a Central World Plaza-nál.

Elég rémisztő egyébként a dolog, de a helyiek egyáltalán nem pánikolnak. Állítólag hasonlóan reagáltak a cunami hírére is két évvel ezelőtt, valószínűleg nem is nagyon tehetnek mást, mindenesetre egy magamfajta békés közép-európai jöttment számára valamivel riasztóbb a dolog.

Itt egy kis térkép a robbantások helyszíneivel, én egyébként a Sukhumvit 50 (50.-ik mellékutcája) közelében lakom, tehát a Sukhumvit 62 is meglehetősen messze esik tőlünk…

a robbantások helyszínei


Bombák - most már Bangkokban is

Sunday, December 31st, 2006

Ma este mikor karaokee-zni voltam, kaptuk a hírt, hogy bombák robbantak Bangkokban, több is, frekventált helyeken. Biztos, hogy vannak áldozatok, de semmi pontosat nem tudunk még.

Valami központi helyre akartunk menni nézni a visszaszámlálást, ezt valószínűleg kihagyjuk, helyette házibuli, ott nincs veszély.

Lassan az otthoni hírekben is valószínűleg megjelenik, később mi is többet tudunk, de sajnos ez már nem az első bejegyzésem a “breaking news” rovatomba…


Jönnek a lányok!

Wednesday, November 22nd, 2006

Mikor kijöttem Thaiföldre, a búcsúestén mindenkinek a lelkére kötöttem, hogy tessék kihasználni az alkalmat, és meglátogatni, végülis egy - a nyelvet beszélő, szakavatott - vezetővel sokkal élvezetesebb itt körülnézni (:D)

Úgy látszik egyelőre Zsófika vette csak komolyan a dolgot, szombat hajnalban érkezik kedves Vera barátnőjével hogy eltöltsenek itt másfél hetet.

Nem mondom, hogy ez engem nem dob fel nagyon is…egy hónapnál tovább nem voltam még távol otthonról és bár vannak itt magyarok, a család, barátok, ismerősök és üzletfelek már eléggé hiányoznak…kb olyan érzésem van - bár ilyen helyzetben még nem voltam - mintha börtönbe kapnék látogatókat, hosszú idő után, de ez nem a hely kritikája, mielőtt valaki félreértené :)

Szóval vágjuk a centit, ők is, én is, aztán ha megjönnek, kicsit többet megismerek én is az országból: elég sűrű kis programot szerveztünk össze, csak hogy Phi Phi szigeteket ne említsem, ahol a Di Caprio-féle örökzöld klasszikus forgattatott…:P

December 7-ig ne is várjatok újabb bejegyzést :)

Öld meg!!!

Thursday, October 26th, 2006

Videojátékokon nevelkedett bátor rendőreink nem fogják vissza maguk, ha a biztonságunkról van szó…

http://www.youtube.com/watch?v=TNsib28r43g

Öld meg, öld meg!! - felkiáltással szükséges és arányos módon 20an elbánnak egy égetni való gazemberrel…

erre mondaná az Ablonczy, h “na brávó!”…


Október 23.

Tuesday, October 24th, 2006

Szolidan és vér nélkül emlékeztünk tegnap 1956-ra a nagykövet rezidenciáján, ahol kisebb fogadással vártak minket és a többi helyi magyart, és a nagykövet úr beszédén túl nem is kerítettek neki nagyobb feneket

Természetesen nem néztük meg pontosan a meghívólevelet, és először a nagykövetségre mentünk, de még jó, hogy magyarokról van szó, a 20 perces késés még csak nem is volt késés

A netem közben elment szokás szerint, ezért csak ma értesültem, hogy otthon stílusosan utcai harcokkal emlékeztek a forradalomra - bár később számomra is kiderült, hogy ez nem a központi ünnepségsorozat tervezett része volt.

Azért bájos momentumai is voltak a hőzöngésnek…az elkötött tank, ami 50 méter után benzinhiány miatt leáll…vagy a TV2 közvetítőkocsija, amely leleményesen Hírtévének álcázza magát, hogy meg ne támadják (és ez működik is :) )

hopp!

Saturday, October 21st, 2006

nah! ittartózkodásom 47. napjára végre sikerült összeszednem egy kisebb gyomorrontást…nem túl nagyot, de valami. Azért ez sem kis teljesítmény, tekintve a gasztronómiai tradíciókból és a higiéniás kondíciókból eredő differenciákat… :D


Pakkot kaptam

Tuesday, October 17th, 2006

Ez volt a mai nap csúcspontja :) Pakkot kaptam otthonról, sok-sok túrórudival, Aeromagazinnal és Zsófika sütött nekem meglepetés-muffint :D (a képen ez már csak illusztráció formájában jelenik meg, ennyit sikerült a fotó kedvéért megmentenem - magamtól :P )

[A kenőcsöt a Böszörményi megette, jelentem ;) ]

Ja, kaptam még fehérneműt is, de azt nem teszem közzé, hátha valamelyik olvasómnak a jövőben ez még meglepetést okozhat :D


Még mindig a puccs

Monday, October 2nd, 2006

Vannak azért még ennek a gaz Thaksin-nak is hívei, ha nem a legnormálisabbak közül is. A minap az elzavart miniszterelnök elleni puccs elleni tiltakozásul egy 60 éves taxisofőr padlógázzal belehajtott egy M-41-es tankba. Egyébként túlélte és kétségtelenül megasztáros magasságokba ívelt az ismertsége…úgy néz ki megússza bordatörésekkel…crazy!!!

Nyugodtság van

Wednesday, September 20th, 2006

A mai tanknézegetésünk pár perc híján kudarcba fulladt, a helyzet ugyanis annyira harcias, hogy pont mikor kiértünk a Parlament melletti térre akkor jött egy kisebb “hadosztály”, és jó negyed óra múlva le is léptek, szóval nagy szerencsénk volt, hogy egyáltalán találkoztunk velük.

Egyébként az egésznek egy parádé jellege volt, a katonák barátságosak voltak, sőt meglepően türelmesen viselték a magunkfajta fényképezővel felszerelt kiváncsi farang csürhét, és mosolyogva pózoltak, ahogy csak kértük :)

Hogy a thaiok mit szólnak hozzá? :) Van egy aranyos képem, amin egy néni vizet és rózsát oszt a katonának:

Ami a kellemetlen részét illeti, ma minden mozi zárva volt, be akartunk menni 6 körül enni, de minden étteremből kitessékeltek, hogy éppen zárnak, illetve este 8-tól kijárási tilalom van, valamint tilos az 5 főnél nagyobb csoportosulásokba verődni (bünti: hat hónap börtön, viccen kívül!!!)

Galéria


A forradalom művészete

Wednesday, September 20th, 2006

A forradalmak - úgy látszik - állandó eposzi kelléke a koporsó. Ahogy a hírekben hallottam, Gusányi is kapott egy csinos kis hullazsákot, mintegy finom jelzésként a feléje áradó szeretet és bizalom jegyében, no, a thaiok sem akarnak elmaradni a szimbolikus üzik küldözgetésében, szeretett miniszterelnöküket jelképesen az alábbi koporsóba fektették bele :)