Archive for the 'off topic' Category

Hazarepjegy

Wednesday, January 10th, 2007

Megvettem a hazafele szóló repjegyeket, ezúttal az ára számított, úgyhogy a Turkish Airways fog hazareptetni. Tudom, hogy a többséget ez nem hozza lázba, de akit érdekel, az alábbi típusokkal fogok repülni:

A340-300 Bangkok-Istanbul

A320-200 Istanbul-Budapest

Sajnos elég bénán van a csatlakozás, lesz kb hat órám Isztambulban, ami városnézésre kevés, reptéren ücsörgésre sok. Azért majd csak feltalálom magam, de akinek vannak konstantinápolyi tapasztalatai, az megoszthatná velem, hogy érdemes-e pár órára bemenni, ha igen, hova és milyen messze van egyébként a város a reptértől…(köszi)


Hogy kik olvasnak engem! :)

Wednesday, December 20th, 2006

Ez a blog-írás dolog nem sokban különbözik attól, amit Mikes Kelemen űzött pár száz évvel ezelőtt, mondjuk őt tényleg nem olvasta a kutya sem, legfeljebb postumus, ide sem érkezik sok visszacsatolás, kivéve azt a pár kommentet…és hát ha néha kiderül, mert valaki felhozza, netán dicsérgeti :)

Mostanában volt több ilyen is, és elcsodálkoztam, hogy mennyi mindenki ráfanyalodik erre a lapra. Volt általános iskolás osztálytárstól kezdve még egy országgyűlési képviselő szülei is a táborba tartoznak (!) :D Nem rossz, igaz? :)

Újabban pedig, ahogy látom, a Thaiföld.lap.hu is felvett a liinkajánlójába! :)

Kedves Családunk, Rokonaink, Barátaink, Lakótársaink, Szomszédaink, Ismerőseink…

Saturday, November 25th, 2006

Megérkeztünk épségben, az út elég fárasztó volt, de Miki olyan kedves volt, hogy minden kellemetlenséget feledtetett. Sokkolóan meleg van, éppen indulunk felfedezni a várost. Jól vagyunk, izgatottak vagyunk, ne aggódjatok!

Sok puszi!

Zsófi és Vera

Wifi Suvarnabhumi-n

Friday, November 24th, 2006

Kedves Robi, és más “kétkedők”! :)

Van wifi Suvarnabhumin (az új reptéren), méghozzá ingyenes. Örömömben fel is jöttem, hogy ezt most megosszam veletek, bár ebbe némi üröm is vegyül.

Nem tudok ugyanis csatlakozni az Ivac (virtuális légiforgalom-irányító szoftver) szerverhez, pedig konkrétan azért hoztam magammal ide ki a laptopot, hogy mókázzak egy kicsit: igazi reptérről irányítsak - virtuális forgalmat :)

Ez most nem jött össze, de azért az jó, hogy itt nem akarnak lehúzni a netezésért…

Na, 25 perc és leszáll az Aerosvit 767-ese! :D

már itt sem vagyok! :)


Öld meg!!!

Thursday, October 26th, 2006

Videojátékokon nevelkedett bátor rendőreink nem fogják vissza maguk, ha a biztonságunkról van szó…

http://www.youtube.com/watch?v=TNsib28r43g

Öld meg, öld meg!! - felkiáltással szükséges és arányos módon 20an elbánnak egy égetni való gazemberrel…

erre mondaná az Ablonczy, h “na brávó!”…


HA-MAR

Wednesday, October 18th, 2006

..megint egy kis off-topic dolog, amit a többség nem fog túlértékelni :)

szóval VFR (látás szerinti), kisgépes repülésnél általában nincs járatszám, hanem a gép lajstromszáma a pilóta hívójele. Így van ez virtuálisan is, ahol nekem a HA (mint magyar lajstromjel-kezdet) és MAR ( a nevemből) adja a lajstromjelet amivel repülgetek.

Most utánanéztem és találtam egy ilyen bejegyzésű gépet real world-ben is…igaz nem egy mai csirke a kicsike…ez kérlek egy Klemm 25-ös 1936-ból :D


Változás 2006

Monday, October 2nd, 2006

A kritikus időszakban pont net nélkül maradtam, de öcsém tömör helyzetértékelése nagyjából mindent magában foglalt :) : “Orban: gyurcsanyt a magyarok leszavaztak,mondjon le.Gy:maradok,folytatom a meghirdetett politikat.Szili:nem tudok ertelmes magyar mondatokban beszelni…Solyom:nincs alkotmanyos eszkozom beleszolni,legmagasabb reszvetel volt onk-valasztasokon,a dontes a kormanye.Kuncze:tamogatjuk gyf-et.David:senkit sem tamogatunk.Pesten az mdf lesz a merleg nyelve a testuletben,demszky vezet picivel.Mo narancssarga lett,eleg elsoproen,bp valszin marad bal,de joval kevesebb tobbseggel.Balo kiszokitette a maradek hajat…Gaz szegeny


In memoriam MAH240

Saturday, September 30th, 2006

Kicsit off-topic téma, de ma volt 31 éve, hogy

1975. szeptember 30-án 60-an (a 10 tagú személyzet és 50 utas) vesztek oda a libanoni partoknál a Malév 240-es járatán (HA-LCI - Tu-154A), melyről a magyar hírlap október 1-én igy számolt be:
A Közlekedési és Postaügyi Minisztérium jelenti, hogy a Malév 240-es, Budapest–bejrúti járata szeptember 30-án, a hajnali órákban, nyolc perccel a bejrúti repülőtérre való leszállás előtt eddig ismeretlen okból a tengerbe zuhant. A gépnek 50 utasa volt, köztük egy magyar. A gépen 10 főnyi személyzet teljesített szolgálatot. Valamennyien életüket vesztették. A szerencsétlenség színhelyén mentőhajók tartózkodnak, és folytatják a kutatást a gép utasai után. A szerencsétlenség kivizsgálására bizottság utazott a helyszínre és a libanoni hatóságok közreműködésével megkezdte a munkáját.”
A baleset oka és körülményi a mai napig tisztázatlanok.

Ennek emlékére a European Express emlékrepülést rendezett, a mellékelt képe(ke)n a szemfülesebbek megtalálnak engem is a szokásos hívójelemmel :)

Galéria


Forrongás otthon

Tuesday, September 19th, 2006

Nem mintha ezen az oldalon nagyon politizálni szeretnék, de mikor már a BBC is nyitóhírként hozza a budapesti történéseket, egy magára valamit adó blog sem maradhat el a háttérben.

Mindenesetre keményen zajlanak otthon az események, ide a távolba kicsit nehezen kapni a hireket, de nagyon reméljük, hogy lesz valami Változás 2006 otthon ;)

Ez az én formám egyébként :) A 2002-es hídlezárós tüntetééééésen pl Horvátországban nyaraltam - akkor kaptam utoljára olyan sms-t hogy “Forradalom Pesten” :) - és szépemlékű Medgyessy miniszterelnök úrnak is éppen akkor járt le a termékszavatossága, mikor ugyancsak az Adrián süttettem a hasam…
Na, Hajrá Magyarország!