Archive for the 'ünnepek' Category

Szilveszter 2006

Monday, January 1st, 2007

Nem volt egy szokványos szilveszter, az biztos! Thaiföldön, melegben - ez már eleve kiemelte a korábbiak sorából.

A korábbi tervekkel ellentétben abban maradtunk, hogy maradunk Bangkokban, és a nagy népünnepélynek számító Big Countdown-t nézzük meg valahol a belvárosban többszázezer másik emberrel, tüzijátékkal, mindennel együtt, aztán valami buli. Délután még egy karaoke-party-ra voltam hivatalos (lásd következő bejegyzés), ott kaptuk a hírt a bombatámadásokról. Egy egész kicsit sokkoló volt a hír, mégsem a maláj határ menti veszélyesebb tartományokban vagyunk, hanem északon, Bangkokban!!

Szóval program lefújva, plan B: házibuli valami korábbi buliból összeszedett társaságnál. Így utólag visszagondolva, hát le a kalappal magam előtt. Amúgy meglehetősen toleránsnak ismerem magam, de unter uns gesacht a homofóbia elő tud belőlem törni időnként.

Ez a hely pedig, hát hogy is mondjam…a társaság nagy része, elég forró érzelmekkel viseltett a saját neme iránt, és bár a lakás valami nagyon luxus volt, eszméletlen jó kilátással, kaja, pia első osztályú, tulajdonképpen az emberek sem voltak rossz fejek….én azért hamar felvérteztem magam egy kölcsön-jegygyűrűvel, hogy a rohamokat kicsit megfékezzem. De jelentem, nagyon jól viselkedtem, semmi gonoszkodás, semmi cinikus beszólás! :D

Kiderült aztán, hogy az összevissza érkező híradásokkal szemben nem zárták be a club-okat, csak a központi visszaszámlálásokat fújták le a hatóságok, szóval nem sokkal éjfél után belevágtunk az éjszakába, és ment a buli reggelig, több helyszínen, ahogy kell! Happy New Year Folks!

Boldog Új Évet!!!!

Sunday, December 31st, 2006

A mai napom dinnyével indítottam, ez most némileg kárpótol a hó és hideg hiányáért :)

Lassan indulok Robit ünnepelni (tegnap volt a szülinapja) aztán pedig belevágunk a szilveszteri éjszakába, ez azért nyilván hangosabb lesz mint a karácsony - amit ők nem ünnepelnek igazából.

Boldog szülinapot a kisöcsémnek, mindenki másnak pedig HAPPY NEW YEAR!!!!! :D

Karácsony este

Monday, December 25th, 2006

Nincs és nem is volt karácsonyi hangulatunk. Nem is nagyon terveztünk semmit estére a múlt heti karácsonyi party után. Aztán Ivor édesanyja, aki éppen itt van meglátogatni a kicsi fiát, meghivott hármunkat vacsorázni, úgyhogy legalább nem itthon töltöttük az estét.

Érdekes, hogy mennyire számit, hogy hideg legyen. Végül is a város tele van műkarácsonyfákkal (még egy daru tetején is láttam egyet), mindenhol Merry Christmas feliratok, karácsonyi dalocskák minden étteremben és bevásárlóközpontban, csak éppen hideg nincs…

Meg család…de őket sikerült szerencsére telefonvégre kapni, pont mikor álltak a fa alatt és énekeltek :) nagyon fura volt..de nagyon jó. Eddig mindig ott voltam én is :)

Aztán ha elmúlnak az ünnepek, lassan kiderül, hogy lehet, hogy még élőben is látom azt az otthoni karácsonyfát…

Merry Christmas from Thailand

Sunday, December 24th, 2006

Boldog Karácsonyt minden olvasómnak! :)

Ha ide kattintasz, a thai-ok énekelnek neked egyet ;)

Karácsonyi party

Thursday, December 14th, 2006

Ez az egész karácsony dolog megy át furába itt. Kezdve az objektiv körülményekkel, hogy ezek a thai-ok - buddhisták lévén - nem ismerik a karácsonyt…de azért a nyugat majmolás megy erősen, tehát ők az új évet ünneplik ajándékozással, családdalegyüttléttel.

A másik dolog, hogy nem vagyok otthon, eddig minden karácsonyt a családdal töltöttem, hidegben, jó esetben hóval, de legalább fenyőillattal és pulykával…na ezek közül egy sincs meg itt, szóval a hangulat az nem nagyon van meg…

Mindenesetre tegnap Adriennék (a magyar lányok) karácsony party-t szerveztek a másik hotelbe, az egyetemista társaságnak. Annyi volt csak megadva, hogy kb 100B értékben vegyünk valamit. Én persze komolyan vettem magam, kis fa-tuktuk, egy szaloncukor, egy kis fémdobozos süti, vagy mi…szép díszdoboz…

Erre az egyik hülyegyerek aki kihúzott engem, vett egy tubus mellbimbókrémet, ami állitólag puhábbá és világosabbá teszi ezt a rendkivül fontos testrészt :D ááááá

(csak a történelmi hűség kedvéért, előbb vettünk ajándékot, aztán volt a húzás :P )

A buli nem volt rossz amúgy, utána átmentünk a Boss Club-ba,de a poén a hazafele út volt. Beültem egy taxiba (a többiek előbb leléptek). Megyünk száz métert, a taxis, egy mókás kis fazon, lehúzódik az út szélére, hogy akkor most én jövök :D Frankón helyet cseréltünk és átadta a taxit nekem, hogy most én vezessek…a jobbkormányos taxit…Bangkok kellős közepén.

Na nekem sem kellett több, végülis az a pár pia már majdnem kiszállt belőlem, és nekiálltunk szlalomban vágtázni a Sukhumviten :P A többi taxis nézett kicsit, nem nagyon láthattak még fehér kollégát, a hotel éjjeliőre is meglepődött mikor a taxis oldalán nyitott ajtót…szóval poén volt :)