Archive for the 'dolgos hétköznapok' Category

Final countdown

Monday, January 8th, 2007

A napokban igencsak gyengélkedik a netem. Az hagyján, hogy repülni/irányítani nem tudok, de lassan egy bejegyzés felküldése a világhálóra is külön harcot igényel.

Nem beszélve arról, hogy most szervezem Péter barátom nyaralását, aki még az utolsó pillanatban észbekapott és meglátogat az utolsó másfél hétre. Jó lesz nagyon még egyszer végigjárni a legjobb helyeket :)

Rendeltem aztán még pár inget meg egy öltönyt, az érdemes itt, ne menjek már haza üres kézzel ;)

Tegnap esett az eső. Igencsak meglepődtem. Ha jól számolom, mióta a monszun kitette a zárva táblát, egyszer ha esett… Persze ez most nem volt semmi komoly, csak egy kisebb szemerkélés, mindenesetre jó lesz, ha hozzászokom a csapadékhoz, az előrejelzések szerint velem együtt a hó is megjön Magyarországra februártól. Hú, nagyon várom :) ha minden jól megy, egy napos síelésre mindenképp el akarok menni, ha idén nem is fog már több beleférni.

Vannak ám terveim otthonra is, tavasztól pl el akarom kezdeni ezt a repülés dologt élesben is, szigorú alapozással, azaz először siklóernyőzni, aztán meg még idén vitorlázórepülni szeretnék megtanulni. Ez mindennek az alapja egyébként, ki lehet tanulni a szél viselkedését elég rendesen…

Na de mielőtt ki kéne tennem az “off topic” táblát, egyelőre még itt vagyok, és egyre jobban értékelem azt a huszonegynéhány napom, ami még itt van nekem. A héten pl. beterveztem magamnak egy utat Kanchanaburi-ba, ami arról nevezetes, hogy ott található a “híd a Kwai folyón”, konkrétan. Részletek majd a képes beszámolóban, mindenesetre néhány óra motorozásra onnan nagyon szép vízesések is vannak, szóval ez is mókásnak ígérkezik. Aztán jövő hét csütörtökön már itt is van Peti, nem kétséges, hogy hamar elszalad ez a pár nap…

Addig is long live the king, hamarosan jelentkezem! ;)


7 eleven

Saturday, December 30th, 2006

Thaiföld egyik kevésbé romatikus jelképe is lehetne a 7 eleven franchise rendszerű éjjelnappali bolthálózat, ugyanis átlagosan 200 méterenként található egy-egy üzletük Bangkok utcáin járva-kelve, ami nem zárja ki, hogy egymással szemben 30 méter távolságban is prosperáljon két bolt.

Egyébként ez a nemzetközi hálózat, mely a távol-keleten kívül az amerikai kontinens(ek)en, Ausztráliában, sőt Törökországban és Európában (Svédország, Norvégia, Dánia) is jelen van Amerikában kezdte sikertörténetét még a 20-as években, amikor igazi szenzáció volt, hogy - és innen a neve is - reggel 7-től este 11-ig folyamatosan nyitva tartottak (most már éjjel nappal, a hét minden napján).


Hukkle

Saturday, November 11th, 2006

Sikerült megfáznom, rendesen. Elképesztő amit ezek művelnek. Olyan hidegre fagyasztják a mozikat, hogy képtelenség rövidujjúban végigülni egy filmet. A legutóbbin sikerült úgy átfagynom, hogy most Neocitrant meg Strepsils-t zabálok..itt…Thaiföldön…crazy!

Ma azért kötelező volt elmenni, de legalább vittem pullóvert. Történt ugyanis, hogy akármilyen furcsa, de az EU Bizottságának van Delegációja Thaiföldön és az egyik moziban most egy EU-s filmfesztivált tartottak, ahova beválogattak egy magyar filmet is - Hukkle, ez a címe.

Erősen művésziesre vett filmecske volt, annak minden hátrányával. Amennyiben a sötét falusi magyar rögvalóság legmélyebb bugyrait akarta bemutatni, az sikerült, ráadásul mindezt egy szó nélkül, viszont annál nagyobb hangsúlyt adva a különböző hangoknak. Ilyen pl a címadó zörej: a csuklás, amit egy öreg bácsi művel, visszatérően az egész film során.

Van azért ezeknek a túlművészeskedett moziknak egy-két előnye is, ez esetben például, hogy elég komolyan vették a különböző képi és hangi megoldásokat, nagyon szép közeli képeket adtak egészen apró részleteket bemutatva különböző állatokról vagy gépekről - sőt egészen meglepő képsorozataik is voltak, ahogy a hal a vízben rákapott a csalira, vagy a vakond, lenn a föld alatti üregében.

Plusz poénként a Küküllő Menti Rózsafa Tánckör tagjai népdalokat kezdtek énekelni a thai moziteremben, és a szöveg nélküli “zaj-film”-ben azért hallható volt néhány “mi rotyog a fazékban” jellegű háttérbeszólás is :)