Archive for the 'Készülődés' Category

Grillparty

Tuesday, October 3rd, 2006

Már vagy tegnapelőtt volt, de most jutottam hozzá a képekhez..

Egyébként van már hagyománya a grillezésnek, nem minden gyakorlat nélkül rendeztük az első igazit.  Kicsit koleszos megoldás, de a múltkor például sörrel kevert ketchup volt a páclé, amiben a csirkemell ázott egy éjszakát, majd a toaster-rel sütöttük ki, és meglepően jó eredmény született belőle.

Ehhez képest mostmár olivaolaj, só, bors és fokhagyma felhasználásával pácoltunk, ráadásul egy tekintélyes, közel kilós marhahátszín-darab még mindig a hűtőmben várja nemes sorsa bevégződését, úgyhogy a hasam egyelőre nem panaszkodik.

Jár az egyetemre egy nagy csomó farang, közülük jöttek még el páran, németek, egy francia lány és egy mexicoi fiu, ők láthatók még a képeken, illetve a hotel thai biztonsági őre, aki egyébként - tuti tipp - nejlonzacskókkal gyújtott alá az
öklömnyi faszén daraboknak, és láss csodát: működött!! :)

Galéria 


repülés

Wednesday, August 30th, 2006

Na, sikerült végülis bezsúfolni egy repülést még indulás előtt, amit nem bánok, mert nem valószínű, hogy egy éven belül lesz ilyenre lehetőségem :) Ma egy C172-sel repültünk, a Dunakanyar felé akartunk menni, de túl párás és szeles volt a vidék, úgyhogy délkelet felé Gödöllőt néztük meg, illetve a Hungaroringet. Sikerült a gödöllői házunkat is lefényképezni, nagyon érdekes így a város fölé hajolva keresgetni, hogy mi hol van :)

Co-pilot, airborne


Lakásból ki, kettesbe bee…

Tuesday, August 29th, 2006

Lassan teljesen kiköltözök a lakásomból…van valami visszavonhatatlanul szimbolikus…vagy szimbolikusan visszavonhatatlan ebben…mégiscsak itt élek 3 éve, méghozzá nem is olyan rossz helyen. Elég szomorú a csupasz falak látványa, de végre elkezd mocorogni bennem valami izgalomhoz hasonló emóció, az időzítés kb stimmel (lsd. vizsgák előtt 3 napon túl képtelen vagyok komolyan viszonyulni és nekiállni tanulni)

Hihetetlen mennyi vackot felhalmoztam itt ilyen rövid idő alatt…ha ezt így folytatom, Bangkokból is majd cargo-géppel kell hazajönnöm :S

Most épp listát írok, anélkül sosem ment a pakolás, még egy horvátországi nyaralásra sem, most meg egy évre kell berendezkednem :) Kicsit olyan érzés, mikor kérdezik a hires szinészt vagy kit, hogy a lakatlan szigetre milyen könyvet vinne magával… Én most a filmekkel dilemmázok, Keresztapa, Üvegtigris nem kérdés, azért most örülök, hogy én nem a videokazettás korba születtem bele :D

Kimaradt pár standard kérdésre a válasz :)

Thursday, August 24th, 2006

Merthogy kivel megyek, hova, mit fogok ott csinálni, és mit terveztem el előre…

Remélem nem túl görcsös az az igyekezetem, hogy viszonylag spontán dőljenek el a dolgok, de nekem ez így tetszik, s legalább nem kell ragaszkodom előre kiizzadott tervekhez :)

Szóval annyi van elrendezve, amennyi muszáj volt. A családnak van egy jó barátja, akinek Thai masszázsszalonjai vannak a városban, pl a Madách utcában, és akinek thai élettársa révén vannak kapcsolatai ezzel a szép országgal. Az ő fia szeptembertől a Bangkoki Egyetemre fog járni. Barnabásék éppen most keresnek neki lakást odakinn, és segítenek nekem is abban egyúttal, hogy a repülőtérről legyen hová bolyonganom abban a közel tízmilliós városban.

A másik a repülőjegy volt, amit már több, mint egy hónapja megvettem. Előzetes konzultáció után pilóta oktatómmal, Somával arra jutottunk, hogy jobban járok, ha nem az Aerosvit-tel repülök, hanem a kissé drágább, ámde nagyobb vonzerővel rendelkező Lufthansával. Azt hiszem erősen segített eldönteni a kérdést, hogy az előbbi 767esével a Lufi Jumbója áll szemben, ez megéri a többlet időt és költséget is :)

Egyébként nem lesz még munkám, sem túlélési tervem, sem repülőjegyem visszafelé, hatalmas pénzkészleteket sem viszek magammal, innen a kalandé a főszerep :)

B747 - itt éppen KLM festéssel :)

Hát ez most hogy jött?

Wednesday, August 23rd, 2006

Mióta kitaláltam és véglegessé vált, hogy keletnek veszem az irányt, általában ugyanazokat a kérdéseket (miért pont oda? hogy jött ez? most menekülsz valami elől? :) ) hallom mindenkitől…mintha csak úgy kalandozni nem lehetne elhúzni ebből az országból egy időre :)
úgyhogy azóta megy az intézményes magyarázkodás, és mintha mostmár lassan én magam is elhinném, hogy csak azért megyek ki, mert
- ennyi időre, ilyen messzire, később talán nem lesz alkalmam elutazni
- fel szeretnék fedezni egy másik világot, kultúrát, embereket, életmódot
- mert a két fő éltető elememből - a napsütésből és a tengerből - megfelelő dózisban tudok vételezni ott
- kellően egzotikus az én sznob európai gusztusomnak
…persze lehet hogy tényleg ezek miatt lépek le :)

Eredetileg az volt a terv csupán, hogy ha bizonyos dolgok nem úgy fognak bekövetkezni, ahogy kellene (vagyis így utólag hála Istennek, hogy nem úgy alakultak), akkor lelépek Keletre egy fél vagy egy évre…mondjuk Kuala Lumpurba, mert a Brilliáns Csapdában láttam, milyen vagány kis hely az, vagy Dubaiba, mert ott minden aranyból van, a felesleges homokból meg mesterséges szigeteket épitve kirajzolják a tengerben a föld látképét…vagy Thaiföldre, mert ez az az álomhely, ahol pl Dicaprio übergáz filmje, a Part című játszódik, amiben általában mindenkit csak a forgatási helyszín ragad meg, de az nagyon…

a további szűkítést - bevallom - már a racionalitás végezte el…

Ráizgulás az útra

Tuesday, August 22nd, 2006

Tegnaphoz két hétre indulok a nagy kalandra…most annyira izgulok, hogy nem tudok vicces lenni. Kipróbálom az új blogom is…ez már a legbiztosabb jele annak, hogy nemsokára indulás! Most nem is tudok másegyebet elmondani. Kérem kapcsolja ki…